T.O.P. 1 – Elko 1

Op zaterdag 8 juni was het dan zo ver, de laatste wedstrijd van dit veldseizoen. TOP 1 ontving thuis de bezoekers uit Elim, Elko 1. Bij winst voor hen vandaag, konden ze kampioen worden. Voor de Toppers dus de taak om het ze zo lastig mogelijk te maken! De wedstrijd in Elim werd met 24-12 verloren door TOP. 

Quote van Evelien: 1 team, 1 taak!!

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval

  • Hielke
  • Mart
  • Lian
  • Marit

Verdediging 

  • Justin 
  • Albert Jan
  • Evelien
  • Iris

Reserves: Merijn, Jolien, Niels, Bram en Maura.

Deze laatste wedstrijd werd om 17:15 uur ingefloten door scheidsrechter van der Wilk onder toeziend oog van het vele publiek. TOP begon niet scherp aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een 0-3 achterstand. Iris wist het eerste doelpunt aan de kant van TOP te maken, 1-3. Beide ploegen wisten toen om en om het gele mandje te vinden, 3-6. Voor het rustsignaal werd er nog 5 maal gescoord wat er voor zorgde dat beide teams met een stand van 5-9 de kleedkamers in gingen. 

Na de rust werd het gelijk 5-10 voor Elko. Ook nu wist Iris het eerste doelpunt van de tweede helft te maken, 6-10. In deze tweede helft kwamen de Toppers een stuk beter in hun spel. Hierdoor lukte het om de achterstand steeds kleiner te maken. 10 minuten voor tijd stond het nog 9-14. De Toppers gaven goeie druk in de verdediging en creëerden mooie kansen in de aanval. Elko was het even helemaal kwijt. Mede dankzij de support van het publiek lukte het TOP om tot een 13-14 eindstand te komen Helaas net geen gelijk spel. 

De ploeg van Ad Zomer heeft een mooie wedstrijd op de mat gelegd. Een fijne afsluiting van dit seizoen! Het kampioenschap is Elko niet cadeau gegeven! Zelfs Merijn heeft nog 20 minuten mee kunnen spelen, dankzij zijn korte bezoek vanuit Vietnam. Namens TOP 1 willen we Elko feliciteren met het kampioenschap! Ook willen wij alle trouwe supporters bedanken voor de steun en aanmoediging,. We hopen jullie volgend veldseizoen weer te zien. TOP 1 gaat nu genieten van de zomerstop en zich daarna weer klaarmaken voor het aankomende seizoen waar ze zullen uitkomen in de 4de klasse.

Korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop