SDO 1 – TOP 1

Op zaterdag 16 december werd alweer de laatste wedstrijd van 2023 gespeeld. De derby tussen de twee naastgelegen dorpen maar ook de derby tussen de twee broers. Er werd gespeeld in Westerhaar tegen SDO 1. De Toppers wilden er alles aan doen om het SDO zo moeilijk mogelijk te maken.

Quote van Ad: met creativiteit wacht je niet op het juiste moment maar creëer je het juiste moment.

• Evelien

Reserves: Hielke, Jolien, Niels, Jesse, Bram, Maura en Marée.

Om 15:30 uur werd de wedstrijd ingefloten door de scheidsrechter. Het was SDO dat het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. TOP had hier snel een antwoord op met een rake vrije bal, 1-1. In de derde minuut liep Albert Jan tegen de paal waardoor Hielke al snel het veld moest betreden. Beide ploegen hadden in het eerste gedeelte moeite met het vinden van de korf. 10 minuten voor rust wist SDO het eerste gat te slaan. Het ging van 4-2 naar 7-3. Vlak voor rust wist TOP het gat nog wat kleiner te maken waardoor er werd gerust met een stand van 8-5.

Het eerste doelpunt in de tweede helft werd gemaakt door de Toppers, 8-6. Vanaf dat moment werd de thuisploeg productiever en werd de score steeds verder uitgebreid. De Toppers probeerden nog wat terug te doen maar dit mocht niet baten. 10 minuten voor tijd mocht A1-speler Bram nog invallen op de plek van Mart. Uiteindelijk werden de punten in Westerhaar gehouden dankzij een uitslag van 20-12.

Helaas kon TOP het SDO niet moeilijk genoeg maken. Er werden veel kansen gecreëerd maar deze werden niet afgerond. Echter kan TOP wel enigszins tevreden zijn over het getoonde spel. De Toppers krijgen nu een paar weken rust. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 13 januari. TOP speelt dan thuis tegen Regio’72 om 17:25 uur. Tot dan!!