SEV 1 – T.O.P. 1

Op zaterdag 12 oktober stond de laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. TOP 1 mocht afreizen naar Zelhem, om hier te spelen tegen SEV 1. Gezien de blessures bij TOP, maakte Cas Wessels vandaag zijn debuut in de basis.

Scheidsrechter van dienst, dhr Beglinger, liet de wedstrijd om 15:30 uur van start gaan. Het was TOP dat uit de startblokken schoot door op 2-8 voorsprong te komen in 10 minuten tijd. Echter wisten de Toppers deze scherpte niet lang vast te houden. Zowel aanvallend als verdedigend werd de scherpte minder. SEV wist hier slim gebruik van te maken waardoor ze voor rust terug kwamen tot 6-9.

Na een pittige bespreking, waarin duidelijk werd gemaakt dat de scherpte terug moest komen, ging de tweede helft van start. Het was echter SEV dat de 2de helft scherp begon. Er werd 3 maal op rij gescoord waardoor de stand gelijk getrokken werd. TOP was weer terug bij af. Er volgde een spannend slotstuk waarbij beide teams veel kansen produceerden. De jonge debutant aan TOP-zijde wist nog een schot te verzilveren, 9-10. Helaas wist SEV in de laatste minuten de gelijkmaker te scoren. Einduitslag 10-10.

Voor de ploeg van Ad Zomer voelt dit gelijkspel als een verlies. Ondanks het goede begin wist TOP 1 dit niet door te zetten naar een overwinning. De Toppers hebben nu een weekje rust. Vanaf 21 oktober wordt er weer in sporthal Het Punt getraind als voorbereiding op de zaalcompetitie die op zaterdag 9 november zal beginnen.

T.O.P. 1 – Ons Clubje 1

Op zaterdag 5 oktober stond de laatste thuiswedstrijd van TOP 1 op het programma. Er werd gespeeld tegen Ons Clubje 1 uit Glanerbrug. De vorige wedstrijd werd gewonnen door de tegenpartij dus de Toppers waren er extra op gebrand om de punten in Vroomshoop te houden. Helaas kampen de Toppers nog steeds met een paar blessures. Gelukkig waren er heren van de A’s & Martin Bakker speelde ook.

Om 15:30 uur werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter de Vries. Het was Ons Clubje die de wedstrijd sterker begon en al snel op een voorsprong van 0-2 kwam. De Toppers hadden daar een goed antwoord op en scoorden ook vlot. Door middel van goed verdedigingswerk en mooie doelpunten stond het na zo’n half uur spelen 6-2.

Na een goede bespreking werd de tweede helft voortgezet en er werd met veel energie gespeeld. Nadat er om en om wat doelpunten vielen wisten de Toppers zich, door goed te spelen, naar een mooie voorsprong van 9-4 te werken. Vanaf dat moment ging het scoren aan Vroomshoopse kant moeilijker. Dit resulteerde in een enigszins spannende eindfase. Het werd op een gegeven moment zelfs 10-9. Toen kwamen echter Iris, Tim en Bram in het veld voor Marit, Jesse en Martin. In de eindfase van de wedstrijd wist Ons Clubje nog één keer te scoren en de Toppers drie keer. De wedstrijd werd gewonnen door TOP met 12-10.

Ondanks een korte lastige periode in de wedstrijd, wist de ploeg van Ad Zomer het hoofd koel te houden en de punten in Vroomshoop te houden. Volgende week speelt TOP haar laatste veldwedstrijd in Zelhem tegen SEV 1. Aanvangstijd voor deze wedstrijd is 15:30 uur.

Olympia’22 – T.O.P. 1

Wedstrijdnummer 4 van de veldcompetitie stond afgelopen zaterdag op het programma voor TOP 1. Het betrof de eerste returnwedstrijd in deze (nieuwe) korte competitie. Dit was een uitwedstrijd in Borculo. In de doordeweekse thuiswedstrijd verloor TOP na een gelijk opgaande eerste helft met 10-13.

Om 15:30 uur startte de wedstrijd. Olympia opende de score direct bij haar eerste aanval en al snel volgde de 2-0. Daarna kwam TOP wat beter in de wedstrijd. Via tussenstanden van 2-1 en 3-1 werd het uiteindelijk 3-2. De eerste helft ging de wedstrijd, net als in de thuiswedstrijd, gelijk op. TOP bleef tot 5-4 goed in de race, maar vlak voor rust wist Olympia een gaatje te slaan naar 7-4.

Na rust kende TOP een goede fase, met tussenstanden van 7-6 en 8-6. Toch lukte het de Toppers niet om het gat verder te verkleinen waarna Olympia voor het eerst het verschil naar vier doelpunten bracht. TOP leek hierdoor wat aangeslagen en had niet meer de energie om de wedstrijd echt spannend te kunnen maken. De wedstrijd vorderde met doelpunten over en weer. Na een sportieve wedstrijd floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 15-10.

In bepaalde fases deed TOP opnieuw goed mee met Olympia, maar de ploeg uit Borculo liet wederom zien waarom zij afstevenen op het kampioenschap in deze 4e klasse. De ploeg van Ad Zomer richt zich nu op de laatste twee veldwedstrijden. Komende zaterdag 5 oktober te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Ons Clubje. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

T.O.P. 1 – SEV 1

Op zaterdag 21 september speelde TOP 1 tegen de redelijk onbekende tegenstander uit Zelhem, SEV 1. Gezien het nipte verlies van afgelopen woensdag, waren de Toppers er op gebrand om vandaag de punten in Vroomshoop te houden.

De Toppers begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen gelijk op een 2-0 voorsprong. Dat was echter niet van lange duur, want na enkele minuten werd de stand door SEV omgedraaid naar 2-4. T.O.P. wist de aansluiting weer terug te vinden, maar liep steeds achter de feiten aan. Vlak voor rust werd de stand gelijk getrokken, ruststand 7-7.

Na de rust begon T.O.P. weer sterk aan de wedstrijd. Via 8-8 liepen de Toppers uit naar 10-8 door 2 snelle goals van Merijn. Hierna volgde een snelle time-out van SEV, maar TOP gaf de voorsprong niet meer uit handen. Na ruim 20 minuten in de tweede helft was de stand 14-9. Hierna vielen aan beide kanten nog een aantal doelpunten, onder andere door A1 spelers Bram & Tim. Eindstand van deze wedstrijd 17-12.

De ploeg van Ad Zomer heeft in deze wedstrijd laten zien dat zij genoeg kansen kunnen creëren. Echter worden deze nog niet altijd afgemaakt. De Toppers mogen tevreden zijn met deze wedstrijd. Dit goede gevoel kunnen zij meenemen naar de volgende wedstrijd. TOP 1 speelt 28 september in Borculo tegen Olympia’22 1. Aanvangstijd 15:30 uur.

T.O.P. 1 – Oympia’22 1

Op 18 september, een woensdag, stond voor TOP 1 de tweede veldwedstrijd op het programma. Zoals in het vorige wedstrijdverslag al werd vermeld kampt de ploeg uit Vroomshoop bij de heren met enkele blessures. Vandaag mocht Niels Zomer uit de A1 zich opmaken voor een basisplaats tegen Olympia’22 1 uit Borculo. Een ploeg die de Toppers door de jaren heen enkele malen is tegen gekomen.

Waar het vorige week in de verloren wedstrijd tegen Ons Clubje tam en zwak was, begon TOP vandaag met meer energie en geloof. Doelpunten en balveroveringen werden gevierd en dat had ook zijn weerslag op het spel. Merijn opende de score met een schot. Olympia maakte gelijk, maar TOP counterde via Justin weer direct naar 2-1. De eerste helft liep gelijk op. Vlak voor rust scoorde Olympia nog tweemaal en dat bracht de ruststand op 6-8.

Trainer Ad Zomer was in de rust tevreden met de getoonde intensiteit en gaf wat tips voor de 2de helft. Met goede moed werd de tweede helft aangevangen. Olympia startte direct scherp en scoorde binnen no-time tweemaal, waardoor het gat 4 doelpunten werd, 6-10. Dit gat was te groot om te overbruggen. Met man en macht probeerde TOP terug te komen in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd was de spreekwoordelijke energietank,  bij een 9-12 tussenstand, zo goed als leeg. Een hoogtepunt in een niet al te spannende slotfase was het doelpunt van A junior Tim Gerrits, die met een eenhandige doorloopbal de eindstand op het bord gooide 10-13.

Een betere wedstrijd van de Toppers, maar vandaag was Olympia de betere. Aankomende zaterdag spelen de Toppers, wederom op eigen veld, de wedstrijd tegen SEV uit Zelhem. Aanvang van deze wedstrijd is 17:15 uur.

Ons Clubje 1 – T.O.P. 1

Op zaterdag 14 september stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd voor TOP 1 op de planning. De Toppers mochten naar Glanerbrug om daar te spelen tegen een niet onbekende tegenstander, Ons Clubje 1.

Quote van Ad: We kunnen niet kiezen wat we voor onze kiezen krijgen, maar wel of we onze tanden erin zetten.

Om 15:00 uur werd er ingefloten door scheidsrechter T. van der Wilk. TOP begon helaas niet scherp aan de wedstrijd en na enkele minuten keken ze aan tegen een 1-0 achterstand. Hierna herpakte TOP zich met 3 doelpunten op rij. Helaas werd deze voorsprong uit handen gegeven en gingen beide teams gelijk op met de score. Er werd gerust met een gelijke stand van 6-6.

In de 2e helft heropende Ons Clubje de score. TOP had hier meteen een antwoord op met een doelpunt van Justin. Helaas slaagden de Toppers er niet in om mee te scoren, waardoor Ons Clubje uitliep naar een 11-7 voorsprong. Er werden nog enkele doelpunten gescoord, maar helaas was dit niet genoeg om de punten te pakken. Eindstand van deze wedstrijd: 12-10

Helaas miste de ploeg van Ad Zomer deze wedstrijd de scherpte in de schoten en de verdediging, wat resulteerde in een nederlaag. Hopelijk lukt het de Toppers komende week om de punten in Vroomshoop te houden. Zowel woensdag als zaterdag wordt er een thuis wedstrijd gespeeld. Woensdag 18 september speelt TOP 1 om 19:45 thuis tegen Olympia uit Borculo. Zaterdag 21 september komt SEV 1 uit Zelhem op bezoek in Vroomshoop, deze wedstrijd begint om 17:15 uur.