Jubileumfeest korfbalvereniging T.O.P.

Op 8 mei van dit jaar bestond T.O.P. exact 85 jaar. We zijn daarmee de oudste sportvereniging van Vroomshoop. Iets om trots op te zijn maar ook om dit te vieren. Op 14 oktober aanstaande vindt het jubileumfeest plaats. Alle (oud-)leden, vrijwilligers, ouders/verzorgers en partners worden hierbij uitgenodigd. Het thema van dit feest is NEON en het zal plaatsvinden in ons clubhuis. Op de banner hiernaast en in het clubblad is over het programma meer te lezen. We zien jullie allemaal op zaterdag 14 oktober!

T.O.P. wint van Kios’45

Op zaterdag 30 september stond de eerste returnwedstrijd op het programma. Kios’45 kwam op bezoek in Vroomshoop. De vorige wedstrijd werd in Sibculo helaas verloren met 16-14 . TOP 1 was er dus op gebrand om vandaag wel de punten in Vroomshoop te houden! 

De quote van Ad: leer van het verleden, speel in het heden.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval

 • Merijn 
 • Mart
 • Marit 
 • Lian

Verdediging

 • Justin
 • Albert Jan
 • Evelien
 • Iris

Reserves: Hielke, Niels, Bram, Maura en Marée

Om 15:30 begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter J. Huisinga. Het was Kios’45 die het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren echter had TOP daar een snel antwoord op door 2 maal te scoren. Nadien wist Kios’45 nog met een goed antwoord terug te komen in de vorm van 3 doelpunten op rij. 2-4. Deze goede periode wist Kios’45 even vast te houden tot de 3-5. Vanaf dat moment wisten de Toppers 3 maal op rij te scoren en pakten hierdoor de voorsprong terug. Voor rust werd er aan beide kanten nog één keer gescoord, hierdoor werd er gerust met een stand van 7-6.

Na de rust wist Merijn gelijk te scoren, 8-6. Vanaf dat moment was het TOP dat de voorsprong niet meer uit handen gaf. Er werd daarna wat om en om gescoord maar TOP bleef telkens 2 doelpunten voorsprong houden. Dit resulteerde in een verdiende eindstand van 13-11!

De ploeg van Ad Zomer liet zich dit keer niet gek maken en wist de wedstrijd rustig uit te spelen. Hierdoor is TOP 1 weer een stapje dichterbij het kampioenschap!

Op zaterdag 7 oktober speelt TOP 1 uit in Glanerbrug tegen Ons Clubje 1. Aanvangstijd voor deze wedstrijd is 14:30.

Vakgericht 1 – T.O.P. 1

Op zaterdag 23 september mocht TOP 1 afreizen naar de campus in Enschede. Hier werd een vroege wedstrijd gespeeld tegen Vakgericht 1. Een belangrijke wedstrijd om in de race voor het kampioenschap te blijven!

De quote van Ad: je speelt niet in een team, maar als een team.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval:

 • Merijn
 • Mart
 • Lian
 • Marit

Verdediging 

 • Justin 
 • Albert Jan
 • Evelien
 • Iris

Reserves: Jesse en Lissa

Om 11:30 uur floot scheidsrechter F. Vermeulen de wedstrijd in. De Toppers schoten uit de startblokken door gelijk met 0-3 voor te komen. Echter lieten ze Vakgericht toch weer in de buurt komen door onoplettendheid, 3-4. Door 2 schoten van Justin en Marit werd de score weer wat uitgebreid tot 3-6. Door goed verdedigd werk aan de kant van TOP werd er gerust met een stand van 4-7. 

Na een bespreking in de dug-out, kon de 2de helft weer van start gaan. In de 2de helft zetten de Toppers door waar ze in de 1ste helft mee begonnen waren. Er werd goed verdedigd en er werden mooie aanvallen gespeeld. Hierdoor liep TOP uit naar 5-9. Vakgericht deed nog wat terug door 2 maal te scoren, maar toch was het TOP dat de leiding in de wedstrijd bleef houden. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 9-12.

Door het goede verdedigen en de mooie,lange aanvallen is de winst niet in gevaar gekomen voor de ploeg van Ad Zomer.

Op zaterdag 30 september staat de eerste returnwedstrijd op het programma. TOP speelt dan thuis tegen Kios’45. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur. Komt u de toppers aanmoedigen? Tot dan!

T.O.P. 1 – Ons Clubje 1

Op zaterdag 16 september stond de eerste thuiswedstrijd voor TOP 1 op het programma. Er werd gespeeld tegen de bezoekers uit Glanerbrug, Ons Clubje 1. Na een moeizame zoektocht naar een scheidsrechter kon de wedstrijd om 15:30 uur toch beginnen. Dit dankzij scheidsrechter Tobias Noppers, nogmaals bedankt!! De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt: aanval- Merijn, Mart, Marit, Lian. Verdediging: Justin, Albert Jan, Evelien, Iris. Reserves: Lissa, Maura, Jesse, Niels en Jesse. De wedstrijd begon voortvarend voor de Toppers. Na een paar goede aanvallen stond er een 4-0 op het scorebord. Kort daarna kwam er een dip in het spel van TOP waar Ons clubje van kon profiteren. Hierdoor kwam Ons Clubje terug tot 4-3. Gelukkig kwamen de heren daarna op schot dus werden er weer 3 doelpunten bij geteld op het scorebord, 7-3. Na nog een paar doelpunten om en om, werd de 1ste helft afgefloten met een stand van 9-5. De eerste fase van de 2de helft verliep erg moeizaam voor beide ploegen. Er waren vele kansen maar toch werd er niet gescoord. Na ongeveer 10 minuten werd er aan beide kanten gescoord, 10-6. De 2de helft kenmerkte zich door een wisselend scoreverloop. Beide teams scoorden om en om. Ons clubje probeerde nog tot een gelijke stand te komen maar gelukkig hielden de toppers hun hoofd koel en kwam de overwinning uiteindelijk niet in gevaar. De wedstrijd eindigde in een 13-11 eindstand. TOP boekt hiermee de eerste overwinning van dit seizoen. Hier en daar zijn er nog wat verbeterpunten zichtbaar geworden maar desondanks kunnen ze zeker tevreden zijn met het resultaat! Zaterdag 23 september speelt TOP 1 een vroege uitwedstrijd in Enschede. Zij spelen om 11:30 tegen Vakgericht 1.

Rabo Club Support

Stem op ons!

De Rabobank organiseert weer Rabo Club Support. Klanten van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete club, vereniging of organisatie, Iedere stem is geld waard. Ook dit jaar kunt u uw stem uitbrengen op onze vereniging. U kunt stemmen van 4 t/m 26 september.

TOP-Partners op alle shirts Toppers

Na jarenlang in shirts met verschillende sponsoren gespeeld te hebben stapte de korfbalvereniging TOP uit Vroomshoop afgelopen zaterdag over op uniforme shirts voor de gehele vereniging. De belangstelling van shirtsponsors nam de afgelopen jaren helaas teveel af, waardoor de vereniging over ging op een kledingfonds. En daar plukt nu de hele vereniging de vruchten van!

Korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop