E.L.K.O. 1 – T.O.P. 1

Op zaterdag 20 april mocht TOP 1 afreizen naar Elim. Hier werd gespeeld tegen Elko 1, geen onbekende tegenstander voor de Toppers. Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide teams nog op 0 punten, dus een belangrijke wedstrijd voor beide teams om van de laatste plek af te komen.

Quote van Mart: De enige manier om het onmogelijke te bereiken is door te geloven dat het mogelijk is.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval

  • Hielke
  • Mart
  • Marit
  • Jolien

Verdediging 

  • Justin
  • Albert Jan
  • Evelien
  • Iris

Reserves: Lian, Maura en Niels. 

Tussen de regenbuien door werd de wedstrijd om 15:30 uur ingefloten door scheidsrechter van Driel. Elko wist het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken echter had TOP hier snel een antwoord op, 1-1. Het eerste kwartier wisten de Toppers goed aan te haken. Dit resulteerde zelfs in een 3-4 voorsprong echter was Elko goed op schot en wist 7 maal achtereenvolgend te scoren, 10-4. Vlak voor de rust werd er nog 3 maal gescoord. Hierdoor werd er gerust met een stand van 12-5. 

In de 2de helft veranderde het spelbeeld niet veel. Ondanks dat de Toppers prima aanvallen tot stand brachten waren zij niet opgewassen tegen de zuivere schoten aan de kant van Elko. Met nog 15 minuten op de klok mocht A1-speler Niels Zomer nog even het veld betreden. Hij wist hierbij maar liefst 2 maal te scoren. Eindstand van deze wedstrijd was 24-12. 

Helaas kon de ploeg van Ad Zomer niet lang genoeg mee scoren met de ploeg uit Elim. De Toppers waren niet geheel ontevreden met hun 12 doelpunten maar er zal wel beter verdedigd moeten worden. Zoals altijd werd er wel weer 100% strijd geleverd maar helaas was dat niet voldoende. TOP 1 heeft nu even 2 weken geen wedstrijd. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 11 mei. De Toppers spelen dan thuis tegen Achilles 1. Aanvang voor deze wedstrijd is 16:45 uur.

T.O.P. 1 – S.D.O. 1

Op zaterdag 6 april werd de eerste wedstrijd van het nieuwe veldseizoen gespeeld. TOP 1 mocht thuis de gasten uit het naastgelegen Westerhaar ontvangen, SDO 1. Beide teams hebben elkaar al meerdere keren ontmoet in het afgelopen jaar, alle keren wist SDO 1 te winnen. TOP hoopte daar vandaag verandering in te kunnen brengen.

Quote van Justin: Beginnen valt soms niet mee, maar doorzetten wordt beloond.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval 

  • Hielke
  • Mart
  • Marit
  • Lian

Verdediging 

  • Justin
  • Albert Jan
  • Evelien
  • Jolien

Reserves: Iris, Raymon, Niels en Bram

Onder het genot van het mooie weer floot scheidsrechter W. Bron de wedstrijd om 17:15 in. In de beginfase van de eerste helft wisten beide ploegen 2 maal te scoren, 2-2. Vanaf dat punt kwamen de bezoekers in een goede flow en scoorden 6 keer achter elkaar. Het lukte De Toppers niet om te scoren en keken zij tegen een achterstand van 2-7 aan. Beide teams gingen met deze stand de kleedkamer in voor de rust. 

Na een beker ranja, vanwege het warme weer, ging de 2de helft van start. SDO wist veel schot kansen te creëeren, hierdoor liepen zij verder uit naar 3-11. Echter werden De Toppers vanaf dat moment wat schotvaardig en gingen er aan de thuiskant ook doelpunten vallen. Helaas kwam dit te laat dus gingen beide teams via 4-11 naar een einduitslag van 9-14.

Helaas is de ploeg van Ad Zomer er ook deze wedstrijd niet in geslaagd om winst te behalen tegen SDO 1. Na een matige eerste helft werd TOP in de 2de helft wat schotvaardiger maar helaas kwam dit te laat. Wel werd er door De Toppers de gehele wedstrijd inzet getoond. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 20 april. Hiervoor mogen De Toppers afreizen naar Elim, daar wordt om 15:30 uur gespeeld tegen Elko 1.

Regio ’72 – T.O.P. 1

Op zaterdag 16 maart stond alweer de laatste zaalwedstrijd op het programma. TOP 1 mocht afreizen naar de kampioen Regio ’72 uit Vaassen. Voor beide teams een wedstrijd waar niks meer te behalen viel, behalve de eer. Bij de Toppers waren er een aantal afwezigen waardoor er noodgedwongen met andere vakken werd gespeeld.

Quote van Marit: Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt gaan, ga dan samen.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval

  • Justin
  • Bram
  • Evelien
  • Iris

Verdediging 

  • Raymon
  • Niels
  • Lian
  • Marit

Reserves: Jesse en Maura

Door scheidsrechter Blok werd de wedstrijd om 18:50 ingefloten. Regio’72 schoot uit de startblokken door gelijk 4 ballen raak te schieten, 4-0. Hier wisten de Toppers nog van terug te komen door ook 2 maal te scoren. Op dat moment besloot Regio’72 even gas te geven en liepen ze uit naar een voorsprong van 12-2. Vlak voor rust wist TOP de achterstand nog iets te verkleinen door nog 4 maal te scoren. Hierdoor werd er gerust met een stand van 13-6.

Ook in de 2de helft bleef Regio’72 doorgaan met waar ze in de 1ste helft ook mee bezig waren, namelijk scoren. Hier werd maar weer eens duidelijk waarom zij de verdiende kampioen zijn van dit zaalseizoen. Ondanks dat TOP prima aanvallen opzette en ook goed verdedigend werk leverde, bleef Regio’72 steeds verder uitlopen. Hierdoor won Regio’72 de wedstrijd verdiend met een 31-11 uitslag. 

Ondanks dat de ploeg van Ad Zomer er alles aan heeft gedaan om er een wedstrijd van te maken, waren de Toppers niet opgewassen tegen de Gelderlanders. Aan de getoonde inzet lag het in ieder geval niet aan de kant van TOP. Dit was alweer de laatste wedstrijd in de zaal. Op zaterdag 6 April zullen de Toppers het veldseizoen starten tegen SDO 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Vroomshoop op sportpark De Bosrand, aanvang 17:15 uur.

T.O.P. 1 – S.D.O. 1

Op zaterdag 9 maart stond de Twentse derby tussen TOP 1 en SDO 1 op het programma. Deze werd gespeeld in Vroomshoop. De wedstrijd in Westerhaar werd gewonnen door de thuisploeg met 20-12. Beide teams waren nog in de race voor de 2de plek op de ranglijst. Tijdens deze laatste thuiswedstrijd was er ook weer een team van de week, namelijk de D1!! Helaas was Albert-Jan geblesseerd, dus startte Raymon Plekkenpol op zijn plek.

Quote van Iris: winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven.

De opstelling van deze wedstrijd:

Aanval

  • Hielke
  • Mart
  • Marit
  • Lian

Verdediging 

  • Justin
  • Raymon
  • Iris
  • Jolien

Reserves: 

In een goedgevulde sporthal werd de wedstrijd om 16:05 uur ingefloten door scheidsrechter R. Heuver. SDO wist gelijk een gat van 2 doelpunten te maken. TOP had hier echter snel een antwoord op en trok de stand weer gelijk, 2-2. Weer was het SDO dat op voorsprong wist te komen maar toch wisten de Toppers in de buurt te blijven.  Door schoten van onder andere Justin en Hielke werd de stand weer gelijk getrokken, 6-6. Vanaf dat moment werd SDO schotvaardiger, hierdoor liepen ze via 7-8 uit naar een 7-13 ruststand.

In de 2de helft veranderde niet veel in het spelbeeld. Het lukte de Toppers niet om met SDO mee te scoren. TOP wist nog terug te komen tot 12-16 maar dit was niet voldoende. In de laatste 10 minuten mocht A1-speler Bram nog invallen. Uiteindelijk gingen de punten mee naar Westerhaar dankzij een uitslag van 16-25 in het voordeel van SDO.

Helaas wist de ploeg van Ad Zomer ook deze wedstrijd tegen SDO niet met winst af te sluiten. De Toppers wisten de gehele wedstrijd strijdlust te tonen maar waren helaas niet schotvaardig genoeg. Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen op het programma. TOP 1 speelt dan op zaterdag 16 maart in Vaassen tegen kampioen Regio’72. Aanvang voor deze wedstrijd is 18:50 uur. 

T.O.P. 1 – Rivalen 1

Op zaterdag 2 maart stond de thuiswedstrijd tegen Rivalen 1 op het programma. De wedstrijd in Doesburg werd nipt verloren met 23-22. Vandaag de kans om dit recht te trekken! Helaas moeten de Toppers het vanaf nu doen zonder Merijn, aangezien hij naar Bali is vertrokken voor z’n stage. Vandaag was er ook weer een team van de week, namelijk de C1 dat kampioen was geworden.

Quote van Hielke: ren wanneer je kan, loop wanneer het nodig is en kruip als je echt niet meer kan, maar opgeven is nooit een optie!

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

Aanval

  • Hielke
  • Mart
  • Marit
  • Jolien

Verdediging 

  • Justin
  • Mark
  • Evelien
  • Iris

Reserves: Niels, Bram, Lissa en Maura

De wedstrijd werd om 15:50 uur ingefloten door scheidsrechter W. de Haan. Het was Rivalen dat het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren door middel van een strafworp. Kort hierna had Hielke hier een antwoord op door een mooi schot, 1-1. Helaas werd er nog niet heel scherp verdedigd door de Toppers, hierdoor wist Rivalen uit te lopen naar 1-4. Door 2 schoten van Justin en Marit werd de stand teruggebracht naar 3-4. In het laatste kwartier van de 1ste helft werd er nog 1 maal gescoord door Rivalen en 2 maal door de Toppers. Hierdoor werd er gerust met een stand van 5-5. 

Na de bespreking, waar men even op adem kon komen, werd er met de 2de helft van start gegaan. Het was weer Rivalen dat de score wist te openen, daarna liepen de bezoekers uit naar 5-7. In de 2de helft wisten de Toppers nog moeizamer tot scoren te komen dan in de 1ste helft. TOP wist in totaal maar 4 keer te scoren in de 2de helft. Dit is onvoldoende als je een wedstrijd wil winnen. Mede hierom ging Rivalen er met de winst vandoor. Eindstand van deze wedstrijd was 9-11.

Helaas was de ploeg van Ad Zomer deze wedstrijd niet  scherp genoeg, 9 doelpunten in 1 wedstrijd is gewoonweg te weinig. Op zaterdag 9 maart staat de laatste thuiswedstrijd op het programma. Hierbij wordt er om 16:05 uur gespeeld tegen SDO 1 uit Westerhaar. Wij hopen op veel publiek bij deze laatste thuiswedstrijd in de zaal!!

Ad Zomer blijft hoofdtrainer T.O.P. in seizoen 2024-2025

Het bestuur van korfbalvereniging T.O.P. laat weten dat Ad Zomer ook in het seizoen 2024-2025 hoofdtrainer van TOP zal zijn. De Technische Commissie en het bestuur zijn blij dat Ad bereid is gevonden om de selectie nog een seizoen van oefenstof te voorzien. Uiteraard wensen we Ad alle succes toe in het huidige en komende seizoen.

Korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop