Achilles 1 – T.O.P. 1

Op zaterdag 25 mei stond de eerste returnwedstrijd op het programma. TOP 1 mocht afreizen naar Almelo om daar te spelen tegen Achilles 1. Geen onbekende tegenstander aangezien hier 2 weken geleden ook al tegen gespeeld werd. Helaas verloren de Toppers die wedstrijd met 8-20. De taak om vandaag een betere wedstrijd op de mat te leggen.

Quote van AJ: je hoeft niet goed te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om goed te kunnen zijn.

Reserves: Jolien, Marée, Bram en Niels

Om 15:30 uur ging de wedstrijd van start, onder leiding van scheidsrechter M. Otten. Achilles opende de score met een doorloopbal, gelukkig wist Raymon de score snel weer recht te trekken, 1-1. TOP speelde een stuk beter dan 2 weken geleden. Achilles had hier moeite mee. Het lukte de Toppers om de thuisploeg niet ver uit te laten lopen. Hierdoor gingen beide ploegen met maar 3 doelpunten verschil de kleedkamers in, 11-8.

Na een goede bespreking ging de tweede helft van start. Lian opende de score met een mooi schot, 11-9. Helaas wist TOP niet gelijk door te scoren waardoor Achilles verder uit kon lopen naar 14-10. Het resterende gedeelte van de tweede helft gaf Achilles de voorsprong van 4 doelpunten niet meer uit handen. Eindstand van deze wedstrijd is 20-16.

De ploeg van Ad Zomer wist de doelstelling te behalen: zelf meer doelpunten maken dan 2 weken geleden. Daarnaast werd er ook prima spel vertoond tegen de nummer 1 uit de poule! Hopelijk lukt het de Toppers om dit door te trekken naar de volgende wedstrijd op zaterdag 1 juni. Er wordt dan om 15:30 uur gespeeld in Westerhaar tegen onze buren van SDO 1.