TOP presteert ondermaats tegen Telstar

Zaterdag stond voor TOP de belangrijke wedstrijd tegen TELSTAR uit Hoevelaken op het programma. Beide ploegen wisten uit de voorgaande competitieduels geen enkel punt te behalen. Om aansluiting te houden met de middenmoot en afstand te nemen van de onderste plaatsen, moest er gewonnen worden. TOP begon ongewijzigd ten opzichte van vorige week aan de wedstrijd. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Miechels. Het was TOP die zorgde voor de openingstreffer, door direct de eerste aanval om te zetten in een doelpunt. TELSTAR reageerde snel met de gelijkmaker (1-1). TOP verdedigde met te weinig druk, waardoor het de kans aan TELSTAR liet om op voorsprong te komen. Daarentegen gaf TELSTAR de toppers veel druk, hier wist TOP moeilijk mee om te gaan en dat leed in de aanval tot weinig kansen een veel balverlies. Na tien minuten stond er een stand van 3-8 op het scorebord. TOP wist in de eerste helft weinig tegenover het spel van TELSTAR te zetten en werd volledig afgetroefd door de felheid en het scorend vermogen van de gasten. Weinig lukte er bij TOP en kansen vanaf de stip werden ook niet benut. Het werd in de eerste helft al snel duidelijk dat er voor TOP geen goed resultaat in zat door achterstanden van 3-10, 4-14 en uiteindelijk de ruststand van 5-16. In de tweede helft was het zaak voor TOP om voor een betere helft te zorgen en zo in ieder geval de wedstrijd goed te eindigen. Verdedigend werden de zaken wat beter op orde gesteld, en met meer rust in de aanval kwamen de toppers tot meer doelpunten en betere kansen. TELSTAR ging verder zoals er in de eerste helft ook gespeeld werd, verdedigend veel druk geven en makkelijk tot scoren komen. TOP kon niet meer doen dan meescoren met TELSTAR en zorgen dat het verschil niet veel groter werd. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 18-31. Na het goede gevoel van de wedstrijd van vorige week, staan de toppers weer met beide benen op de grond. Volgende week moet TOP naar Nijmegen om te spelen tegen Noviomagum, een bekende tegenstander van vorig zaalseizoen waar tweemaal van verloren werd. Aanvang 15:30.