T.O.P. 1 – S.D.O. 1

Op zaterdag 6 april werd de eerste wedstrijd van het nieuwe veldseizoen gespeeld. TOP 1 mocht thuis de gasten uit het naastgelegen Westerhaar ontvangen, SDO 1. Beide teams hebben elkaar al meerdere keren ontmoet in het afgelopen jaar, alle keren wist SDO 1 te winnen. TOP hoopte daar vandaag verandering in te kunnen brengen.

Quote van Justin: Beginnen valt soms niet mee, maar doorzetten wordt beloond.

Reserves: Iris, Raymon, Niels en Bram

Onder het genot van het mooie weer floot scheidsrechter W. Bron de wedstrijd om 17:15 in. In de beginfase van de eerste helft wisten beide ploegen 2 maal te scoren, 2-2. Vanaf dat punt kwamen de bezoekers in een goede flow en scoorden 6 keer achter elkaar. Het lukte De Toppers niet om te scoren en keken zij tegen een achterstand van 2-7 aan. Beide teams gingen met deze stand de kleedkamer in voor de rust.

Na een beker ranja, vanwege het warme weer, ging de 2de helft van start. SDO wist veel schot kansen te creëeren, hierdoor liepen zij verder uit naar 3-11. Echter werden De Toppers vanaf dat moment wat schotvaardig en gingen er aan de thuiskant ook doelpunten vallen. Helaas kwam dit te laat dus gingen beide teams via 4-11 naar een einduitslag van 9-14.

Helaas is de ploeg van Ad Zomer er ook deze wedstrijd niet in geslaagd om winst te behalen tegen SDO 1. Na een matige eerste helft werd TOP in de 2de helft wat schotvaardiger maar helaas kwam dit te laat. Wel werd er door De Toppers de gehele wedstrijd inzet getoond. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 20 april. Hiervoor mogen De Toppers afreizen naar Elim, daar wordt om 15:30 uur gespeeld tegen Elko 1.