SEV 1 – T.O.P. 1

Op zaterdag 12 oktober stond de laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. TOP 1 mocht afreizen naar Zelhem, om hier te spelen tegen SEV 1. Gezien de blessures bij TOP, maakte Cas Wessels vandaag zijn debuut in de basis.

Scheidsrechter van dienst, dhr Beglinger, liet de wedstrijd om 15:30 uur van start gaan. Het was TOP dat uit de startblokken schoot door op 2-8 voorsprong te komen in 10 minuten tijd. Echter wisten de Toppers deze scherpte niet lang vast te houden. Zowel aanvallend als verdedigend werd de scherpte minder. SEV wist hier slim gebruik van te maken waardoor ze voor rust terug kwamen tot 6-9.

Na een pittige bespreking, waarin duidelijk werd gemaakt dat de scherpte terug moest komen, ging de tweede helft van start. Het was echter SEV dat de 2de helft scherp begon. Er werd 3 maal op rij gescoord waardoor de stand gelijk getrokken werd. TOP was weer terug bij af. Er volgde een spannend slotstuk waarbij beide teams veel kansen produceerden. De jonge debutant aan TOP-zijde wist nog een schot te verzilveren, 9-10. Helaas wist SEV in de laatste minuten de gelijkmaker te scoren. Einduitslag 10-10.

Voor de ploeg van Ad Zomer voelt dit gelijkspel als een verlies. Ondanks het goede begin wist TOP 1 dit niet door te zetten naar een overwinning. De Toppers hebben nu een weekje rust. Vanaf 21 oktober wordt er weer in sporthal Het Punt getraind als voorbereiding op de zaalcompetitie die op zaterdag 9 november zal beginnen.