Piepjong T.O.P. verliest van titelkandidaat Oranje Zwart

Voor het eerst in een half jaar tijd mochten de korfballers van T.O.P. uit Vroomshoop zich weer opmaken voor een competitiewedstrijd. In de tussentijd hebben er binnen de selectie van T.O.P. de nodige mutaties plaatsgevonden. Met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar trad het eerste team van T.O.P. aan tegen titelkandidaat Oranje Zwart uit Zwolle. Vorig jaar kwamen deze ploegen elkaar ook al tegen, toen moest T.O.P. het onderspit delven en verloor het met ruime cijfers. T.O.P. begon erg moeizaam aan de wedstrijd. Vele passfouten zorgden voor weinig doelpogingen en verdedigend hadden de Toppers weinig rebounds. Binnen 2 minuten stonden de gasten uit Zwolle al met 0-2 voor. Na een time-out aan de kant van T.O.P. begon de jonge ploeg iets beter te spelen, en dit resulteerde ook in enkele doelpunten. T.O.P. deed in deze fase van de wedstrijd leuk mee met Oranje Zwart en kon bijblijven tot 3-6. De zuiverhuid ontbrak echter aan de kant van T.O.P. om het de gasten echt moeilijk te maken. Met snel spel en een zuivere schoten liet Oranje Zwart T.O.P. kansloos. Met een 4-13 ruststand gingen beide ploegen aan de thee. In de 2de helft eenzelfde spelbeeld. Oranje Zwart was een maatje te groot voor de Vroomshopers, en speelde de wedstrijd rustig uit. Op wilskracht scoorde T.O.P. nog enkele doelpunten. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 7-23 eindstand. Aankomende zaterdag kan het jonge team uit Vroomshoop zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen EKCA uit Arnhem. Een sterke tegenstander waar T.O.P. vorig jaar tweemaal minimaal van verloor. Aanvang van deze wedstrijd is 16.15 uur.