Ons Clubje 1 – T.O.P. 1. Kampioenschap T.O.P.

Op zaterdag 7 oktober stond de laatste uitwedstrijd van TOP 1 op het programma. Er werd gespeeld tegen Ons Clubje 1 in het winderige Glanerbrug. De vorige wedstrijd werd gewonnen door TOP, maar dit gebeurde niet zonder slag of stoot. TOP moest ook vandaag winnen om voor het kampioenschap in aanmerking te blijven komen! Wanneer Kios’45 won van Vakgericht is TOP 1 zelfs vandaag al kampioen.

De quote van Ad: in het zicht van de haven, alle zeilen bij zetten en volle kracht vooruit!

Reserves: Albert Jan, Tim en Maura

Om 14:30 uur werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter van der Wilk. Het was Ons Clubje dat het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Beide ploegen kwamen in de eerste helft moeizaam tot scoren, onder andere door de harde wind. Tot de 3-3 werd er om en om gescoord. Vanaf dat moment lukte het TOP om een kleine voorsprong te pakken in de vorm van 2 doelpunten, 3-5. Voor de rust werd er nog eenmaal gescoord aan beide kanten, wat resulteerde in een 4-6 ruststand.

Na een goede bespreking werd er met frisse energie weer begonnen aan de 2de helft . Dit pakte gelijk goed uit aangezien TOP 8 keer achter elkaar wist te scoren!! Hierdoor stonden de toppers opeens 4-14 voor. Op dat punt kwamen Maura en Tim in het veld op de plek van Evelien en Mart. In de eindfase van de wedstrijd wist Ons Clubje toch nog 3 maal te scoren. De wedstrijd werd gewonnen door TOP 1 met 7-14!

Ondanks een moeizame eerste helft, wisten de toppers toch nog een goede tweede helft neer te zetten en zetten hiermee een grote stap in de richting van het kampioenschap. Sterker nog, TOP 1 is al kampioen aangezien Kios’45 1 vandaag won van Vakgericht 1. TOP kan hierdoor niet meer ingehaald worden!

Zaterdag 14 oktober speelt TOP 1 haar laatste thuiswedstrijd, tevens de officiële kampioenswedstrijd, tegen Vakgericht 1.

Aanvang voor deze wedstrijd is 15:30 uur. Kom ze allemaal aanmoedigen!