TOP loopt achter de feiten aan

In de tweede competitiewedstrijd moest TOP uitwijken naar Barneveld, om te spelen tegen ODIK. ODIK wist haar eerste wedstrijd met grote cijfers te winnen van Telstar, waar de eerste wedstrijd voor TOP dik verloren ging tegen MIA. Op voorhand werd er een moeilijke avond verwacht voor de Toppers. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Ligt. TOP begon in een gewijzigde opstelling, Merijn van der Schee mocht zijn basisdebuut in het vlaggenschip maken voor de geblesseerde Nick van Engelen. In de eerste minuut van de wedstrijd werd TOP meteen wakker geschud, doordat al snel tegen een 2-0 achterstand aan werd gekeken. Pas na de 3-0 kon TOP iets terug doen door een strafworp te verzilveren (3-1). ODIK had het betere van het spel, maar kon de vele kansen die gecreëerd werden niet omzetten in doelpunten. De Toppers konden moeilijk onder de verdedigende druk uitkomen en kwamen moeilijk tot scoren. ODIK wist na een kwartier een gat te slaan van vier doelpunten (6-2). In deze fase kreeg TOP meer grip op de speelstijl van ODIK en door het verdedigend dicht te houden, kon TOP terugkomen in de wedstrijd door driemaal achter elkaar te scoren (6-5). Helaas kon TOP de gelijkmaker niet op het scorebord noteren en gaf ODIK weer de gelegenheid om een voorsprong te nemen met een marche van vier (10-6). Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 11-7. In de tweede helft was het TOP die meteen van zich afbeet door de 11-8 te maken, maar ODIK bracht het verschil weer op vier. TOP leverde veel strijd en werkte hard in de tweede helft, waardoor ODIK niet verder uit kon lopen. Echter beschikt ODIK over veel kwaliteit bij het herenkwartet en liet TOP ook niet dichterbij komen. Om en om werd er gescoord, en TOP was niet bij machten om dichterbij te komen, maar scoorde goed mee met ODIK. Na een goede tweede helft door beide ploegen, werd de eindstand bepaald op 26-21. Een prima wedstrijd gespeeld door de Toppers, dat perspectief biedt voor de aankomende wedstrijden. Volgende week ontvangt TOP Telstar uit Hoevelaken, die beide wedstrijden ook verloor. Aanvang 18:30.