TOP kan een helft meekomen met Noviomagum

Zaterdag stond voor TOP de verre uitwedstrijd naar Noviomagum uit Nijmegen op het programma. Noviomagum wist in voorgaande wedstrijden al drie punten te behalen, daar waar TOP nog puntloos onderaan staat in de eerste klasse D. Een lastige uitwedstrijd voor de Toppers. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Steendam. TOP begon in een gewijzigde opstelling ten opzicht van vorige week. Nick van Engelen kwam terug van een blessure en Merijn van der Schee verving de zieke Björn Klaassens. Noviomagum opende al snel de score, maar TOP antwoordde direct (1-1). Na de eerste vakwisseling was het TOP die brutaal de voorsprong nam. Hierna zette Noviomagum haarzelf op scherp en wist de achterstand binnen vijf minuten om te zetten in een 8-2 voorsprong. In deze fase had TOP moeite om de korf te vinden en moest het alle zeilen bij zetten om niet tegen een grotere achterstand aan te kijken zoals vorige week, toen de wedstrijd al bij rust was beslist. Daarom werd er door coach Gert Schorn terecht een time-out aangevraagd om dat duidelijk te maken. Na de time-out wist TOP langzaam maar zeker dichterbij Noviomagum te komen. Maar na tussenstanden zoals 8-5, 9-6 en 11-9 wist Noviomagum toch weer uit te lopen naar een voorsprong van 14-10. TOP zette voor rust nog aan door het verdedigend dicht te houden, en wist binnen drie minuten vier aanvallen te verzilveren en bracht zo knap de ruststand op 14-14. Jammer voor TOP was het fluitsignaal dat kwam voor de rust, omdat het in een goede flow bezig was en misschien wel over Noviomagum heen kon gaan. Nu was dit niet het geval en kon Noviomagum iedereen weer op scherp zetten en een andere tweede helft neer zetten. Dit deed Noviomagum dan ook en TOP stond er bij en keek er naar. Binnen vijf minuten keek TOP weer tegen een achterstand aan van vier doelpunten (20-16). Zo werd het goede werk dat in de eerste helft door TOP geleverd werd snel teniet gedaan. De veerkracht die getoond werd voor rust, kon TOP geen vervolg geven en gaf zo de wedstrijd uit handen. Noviomagum kreeg vertrouwen en wist bijna elk schot om te zetten in een doelpunt. Zo liep Noviomagum tien minuten voor het einde uit naar een 26-18 voorsprong. Bij een stand van 27-20 mochten Marieke Peters en Albert Jan Poelstra hun debuut maken in het eerste. Een mooi moment voor beide spelers, al was de wedstrijd gespeeld. Noviomagum bepaalde de score op 31 en TOP zette er daar 22 tegenover. Eindstand 31-22. Volgende week speelt TOP in Vroomshoop tegen Spirit uit Voorthuizen, wederom een wedstrijd die belangrijk is voor klasse behoud. Aanvang 16:30.